Ne demek?

Wiki Article

Saf afetlerde beniâdem yaşamını gözetmek sinein yangın kaçış merdivenlerinin montajı çok önemlidir. Dokunaklı tahliyeyi tedariklemek ve meslek idare etmek kucakin yangın merdivenleri bir grup zemin kriterleri katlamalıdır.

Yangın kapısı müstacel çıkış sinein kullanılacaksa o dönem mukteza koşulları / standartları sağlayan yani yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve kötü sızdırmaz özellikleri cereyan etmek zorundadır.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmelerini katkısızlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kat adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim binalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve çekicilik şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen konstrüksiyonlabilmekle baş başa daha çok dışarıdan yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun zemin sebebi arazi yitirilmesine esas vermemesi ve daha az maliyetle fiilin tamamlanabilmesini esenlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu Yangın Merdiveni Kapısı beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde bilahare ilave edildikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına nazaran çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın merdiven kapısının en kupkuru özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında kesme merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın asayiş hollerinin örek, tavan ve tabanında hiçbir cihetıcı malzeme kullanılamaz ve bu hollerin, yangına en az 120 an dayanıklı Yangın Kapısı engel ve en azca 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile sair taksimmlerden ayrılması gerekir.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının doğrudan yapı dışına açılması gerekir.

Bu baplar zemin olarak yangın dayanıklılık belgeli olan yangın kapısı ve yangın metanet belgeli sıfır yetişmek üzere iki gruba ayrılır.

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile çabucak açılması esenlanabilir.

Elektrikler kesik evetğunda birlikte geceleri parlayan bir dokumada olan bu yazılar muhataralı durumların tarz göstericisidir.

Yangın merdiveni, her çeşit yapı içinde mevcut insanların ve vesair tüvanaların yangın veya herhangi bir evgin keyfiyet esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin bünyelmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri dirimsel öneme ehil, örgülması zaruri, strüktürların vazgeçilemez unsurları arasında vaziyet almaktadır.

Report this wiki page